Mobil alkalmazás

 

A Vadonleső Android egy mobiltelefonos alkalmazás, melyet Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokon használhatsz. Az alkalmazás futtatásához legalább Android 2.1-es verzióval kell rendelkezned. A program alkalmas arra, hogy...

  • megfigyelésed rögzítsd. Mivel a mobiltelefonod mindig a zsebedben van, nem kell megvárnod, hogy hazaérj, ha egy sünivel találkoztál. Az alkalmazással helyben lejelentheted megfigyelésed, és a megfigyelés pontos idejét és (ha a GPS be van kapcsolva) helyzetét telefonod rözgzíti helyetted.
  • böngészd a többiek megfigyeléseit a térképen. A térkép böngészése közben nyomd meg a menü gombot, így szűrhetsz a fajok között, valamint megtekintheted az összes megfigyelést is az éppen látható területen.
  • elolvasd a legfrissebb Vadonleső híreket.

Az alkalmazás használatakor esetlegesen felmerülő hibákat vagy program fejlesztésével kapcsolatos ötleteidet beküldheted kapcsolatfelvételi űrlapunkon. Ha hibabejelentést küldesz, mindenképp írd le a hibaüzenetet, és a hiba előfordulásának körülményeit.

 

Az alkalmazás telepítése a Google Play webáruházból

Az alkalmazás telepítése ingyenes.

Ha van a telefonodon olyan program (mint például a Google Goggles), mellyel be tudsz olvasni kétdimenziós vonalkódokat, akkor egyszerű dolgod van: indítsd el az adott programot, és fényképezd le az alábbi vonalkódot. Az így beolvasott linkre tapintva már el is indul a Vadonleső Android alkalmazás letöltése immár a Google Play oldaláról, ahonnan 2012 március 22-étől érhető el.

Ha nem tudod a fenti kódot beolvasni, akkor nyiss egy böngészőt a telefonodon, és gépeld be a következő címet: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.attux.vadonleso

Érintsd meg a telepítés gombot, és máris elindul az alkalmazás telepítése.

Telepítés után az alkalmazás indítóikonja megjelenik a főmenüdben, ezt megérintve már Vadonlesőzhetsz is!

  

Ha már korábban telepítetted az alkalmazást a Vadonleső oldalról, akkor érdemes azt eltávolítani, és a Google Playről újra letölteni, mivel így mindig hozzáférsz a legújabb frissítésekhez! Ebben az esetben kiszedheted a pipát a Beállítások -> Alkalmazások menüben az "Ismeretlen források" pont mellől, mivel a Google Play áruház már megbízható alkalmazásforrás.

Összeállította: Bélteky Attila